Lazer Epilasyon 

Lazer epilasyon, vücuttaki istenmeyen tüylerin lazer enerjisi kullanılmak suretiyle kalıcı olarak veya uzun dönemli yok edilmesidir. Bu işlem profesyonel cihazlar ve uzman kişilerce uygulanacak ciddi bir onarımdır. İstenmeyen tüylerinizden kurtulmak için acılı işlemler yerine kalıcı çözüm olan lazer epilasyonu tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Lazer ile epilasyon uygulamasında, deriye ve kıllara renk veren melanin pigmenti lazer ışığını emmekte, böylece oluşan ısı hedef dokuda yıkım oluşturur.

Lazer Sayesinde Etkili Sonuç!

Lazer kullanarak kalın ve siyah tüylerde bile en etkili sonucu alabilmek mümkündür. Acısız olması nedeniyle son dönemde buz lazer kullananların sayısı da artmaya başlamıştır. Belirtilen yöntem her mevsim uygulanabilir olmasının yanı sıra acı vermez. Klasik lazer epilasyon yaptıracakların ise yaz aylarında seans almaları mümkün değildir. Güneş lekesi oluşmaması adına ise koruyucu krem kullanılmalıdır. Bronz ya da solaryuma girmiş ciltlerde belirli bir süre rengi açılana kadar uygulanması mümkün değildir.

Kıl Kökleri Zayıflar Ve Zamanla Dökülür!

Lazer epilasyon işlemi kıl köklerini zayıflatır ve zamanla dökülmesine katkı sağlar. En iyi sonucu alabilmek adına minimum 3 ya da 4 seans boyunca düzenli devam etmek faydalı olacaktır. Seans aralıklarının ise en az 30 gün olmasına özen gösterilir. En iyi sonucu alabilmek adına işlem öncesinde epilasyon ya da ağda kullanmamış olmak gerekir.

Lazer Epilasyonun Avantajları Nedir?

Kalıcı veya uzun dönemli epilasyon sağlar. Kullanılan cihazın özelliklerine göre değişmekle birlikte hızlı bir yöntemdir. Hemen hemen vücudun her bölgesine uygulanabilir. Batık kılları olan ve kıl dönmesi sorunu yaşayan hastalar için en önemli onarım yöntemidir.

Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanmamalıdır?

Hamile kadınlar için epilasyonunun zararlı olabileceği yönünde herhangi bilgi bulunmamaktadır. Fakat yine de hamile kadınların doğumdan sonra başvurması önerilmektedir. Hormonal bozukluklar genellikle kıllanma sorununa neden olabilmektedir. Yüz, göğüs ve göbek bölgesinde erkek tipi kıllanma olarak adlandırılan profil ortaya çıkabilir. Bu nedenle epilasyondan önce hormonal bozukluğun giderilmesi uygulamanın başarısı açısında oldukça önemlidir. Eğer bu sorun teşhis edilmeden önce epilasyon uygulanır ise, seans süresi uzamakla beraber tamamlanması güç olabilir. Ancak tüyler belli oranda azalmaktadır. Bu nedenle optimal sonuçlar alabilmek için kişinin onarımı ile birlikte lazer epilasyon uygulanmalıdır. Hormon onarımı gören, polikistik over hastalığı gibi rahatsızlığı olan hastalarda seans sayısı artabilir.
Kanser hastalarına özellikle cilt kanseri olanlara epilasyon yöntemi uygulanmamaktadır.
Oral yoldan cilt onarımı için ilaç kullanım sırasında ve sonrasında 6 ay boyunca epilasyon yapılmamaktadır.

Lazer Epilasyon İşlemden Sonrası

Lazer Epilasyon uygulamasının ardından 2 gün süreyle güneşe maruz kalınmamalı ve solaryuma girilmemelidir. Zorunlu güneş ışınına maruz kalındığı takdirde, bölgeye yüksek koruma faktörü (SPF30)kremler sürülmelidir. Bir hafta süreyle peeling, kese gibi cildi aşırı tahriş edebilecek uygulamalar yapılmamalıdır. İşlem uygulanan bölgede cildi hassasiyetine göre değişmek üzere; 1-2 saat ile 1-2 gün arasında kızarıklık meydana gelebilir. Cildi hassas kişiler de uygulama sonrası hafif kabarıklık ince kabuklanma sivilce oluşabilir. Bu tip durumlarda onarım gerektirmeden gececektir. Lazer Epilasyon işlemi yapılan kıl kökleri 10 ile 15 gün içinde hafifçe uzar ve dökülmeye başlar.